Projektový den žáků 8. a 9. ročníku – exkurze na SŠ gastronomickou A. Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou
V rámci projektového dne k volbě povolání navštívili žáci 8. a 9. ročníku Střední školu gastronomickou Adolfa Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou.
Přivítání i celý program byl velmi přátelský a inspirativní. Žáci byli rozděleni do tří skupin, ve kterých si vyzkoušeli praktické činnosti – míchání nealkoholického nápoje, přípravu nepečených kokosových kuliček a také výrobu pravé italské pizzy. Odměnou pak pro nás byla ochutnávka vlastních „výrobků“.
Součástí exkurze byla i prohlídka školy a seznámení s jednotlivými studijními obory. Všichni jsme odjížděli s novými zkušenostmi, nadšením a také s lepší představou o možnostech dalšího studia.
Mgr. Silvie Zivčáková, kariérový poradce