Závěrečné dny předškoláků v MŠ

  • 20190613_084855
  • 20190613_085656
  • 20190627_101318
  • IMG_6824
  • IMG_6886
  • IMG_6895
  • IMG_6942
  • IMG_6953

V červnu bylo přichystáno několik událostí pro naše předškoláky. Nejprve jsme navštívili 1. třídu a zapojili jsme se do vyučování. Ve školní jídelně si pak děti vyzkoušely jaké to bude od září obědvat v jiném prostředí.

Asi nejvíce se těšili na Přespávání s předškoláky. V pátek odpoledne si děti přinesli všechno, co ke spaní potřebují a rodiče nezapomněli ani na spoustu dobrot, které se nezvládly ani sníst. Zápisné na akci bylo jedno polínko nebo tříska. Dřeva se sešlo jako na velký táborák a tak nebyla vůbec potíž opéct buřtíky, kdy nám přišel pomoci i pan školník. Paní vychovatelka školní družiny přišla omrknout nováčky, se kterými se od září bude častěji vídat. A tak jsme strávili příjemné odpoledne na zahradě. V podvečer jsme se přesunuli do školky, děti byly natěšené do spacáků, ale nezapomněli jsme ani na hygienu. Lehká nervozita byla na některých znát, ale překonala se a postupně při pohádce a povídání všichni usnuli. Neplánovaný budíček byl opravdu brzy a tak se před šestou pomalu začali někteří probouzet. Po úklidu pelíšků nás čekala prohlídka zcela opuštěné školy a rozcvička v tělocvičně. Pak už se hodovalo a hrálo a děti vyčkávaly rodiče.

26. června proběhlo slavnostní rozloučení za účasti paní starostky Kunčíkové, paní zástupkyně školy Kameníkové a budoucí třídní paní učitelky Chalupníkové. Děti předvedly několik naučených písní – letos jsme zkusili zahrnout logopedické písničky. Dále si všichni zúčastnění vyslechli krátký proslov paní starostky a ostatních pozvaných a pohádku na rozloučenou. Děti dostaly několik dárečků a připnutá placka školáka symbolizovala, že opravdu už to v září začne. Na závěr děti radostně sledovaly fotografie, které zachycovaly jejich život v naší „školce“.

Následující den pak byli ještě předškoláci pasování na prvňáky od žáků z 9. ročníku. Při slavnostním zakončení školního roku předvedli také vystoupení, které prezentovali na Školní akademii.

Více fotografií naleznete ve fotogalerii školy zde.

Učitelky MŠ