Ze školní kuchyně

Dne 8.6.2017 naše škola přivítala již po třetí profesionálního kuchaře Zbyňka Diatku z firmy PODRAVKA.
Kuchařky vždy přivítají jeho návštěvu v naší školní kuchyni.
Svým umem a znalostmi nám vždy dokáže poradit s přípravou vyvážené stravy pro děti.
I dnes si pro nás připravil zajímavé menu, které se skládalo z polévky ( Jemná špenátová s bulgurem
a quinoa), hlavního chodu ( Halušky strapačky se zelím) a zákusek ( Chia semínka s jogurtem a pyré
z broskví).
Již několik roků spolupracujeme s firmou PODRAVKA, která vytvořila pro školy koření bez glutamátu,
těstoviny s celozrnnou moukou, obiloviny, které používáme jako zavářku do polévek a k zahuštění
omáček za bílou mouku.
Na přípravě dnešního menu se pan Zbyněk podílel ve spolupráci s našimi kuchařkami.
Při výdeji obědu žáky nejprve seznámil z jakých surovin je oběd připraven a po té i stravu vydal.
Žáci nás mile překvapili prázdnými talíři, což je největší poděkování kuchařkám, které oběd připravují.
Ještě jednou chci poděkovat panu Zbyňkovi, kuchařkám a žákům za pěkný den, který jsme všichni prožili v pohodě a s úsměvem na tváři.
Těšíme se na další setkání.

J. Vrzalová, vedoucí školní kuchyně